opprinnelige billig online ebay billig pris Cnc Costume National Camisa Lisa kul rabatt billig online offisielle nettsted online HzMwIxXFrD

QT12RXGPh2
opprinnelige billig online ebay billig pris Cnc Costume National Camisa Lisa kul rabatt billig online offisielle nettsted online HzMwIxXFrD
  • Made in Italy
    Artikkel av italiensk opprinnelse, kvalitetssikring og kreativitet.
  • sammensetningen
    72% bomull, 25% polyamid, 3% elastan
  • detaljer
    poplin, ingen applikasjoner, fast farge, fremre lukke, knapp avsluttende, lange ermer, klassisk krage, finnes en tidsskriftlomme
opprinnelige billig online ebay billig pris Cnc Costume National Camisa Lisa kul rabatt billig online offisielle nettsted online HzMwIxXFrD
Privat bilder til salgs gratis frakt fabrikkutsalg Al Andalus Jersey Strikke Crew Hals Langermet Skjorte For Menn Str L Grønn grønn Tartan Amazon Elsvart Uformell klaring nye stiler begrenset topp kvalitet Va7ddpr
Elizabeth Kolbert

De siste 500 millioner år har det skjedd fem store masseutryddelser. Den mest kjente av dem skjedde for vel 65 millioner år siden, da en stor komet slo ned over Yukatan halvøya i dagens Mexico. En ildstorm drev over jorden og drepte nesten alt liv, før en påfølgende tsunami og en endetidsvinter tok livet av det meste som var igjen. Nå mener altså forskerne at menneskene er i ferd med å utløse noe tilsvarende. Endringene vi skaper, er så store at de setter spor i millioner av år.

Dagens masseutryddelse er unik, i den forstand at den er forårsaket av en egen art. Årsaken er den samme galskapen som brakte de første menneskene inn i Grotto des Combarelles. Den samme kreativiteten og utforskertrangen som ga oss jordbruket, elektrisiteten og mobiliteten, truer nå hele klodens eksistens. Vår generasjon mennesker lever lengre og mer komfortable liv enn noen generasjon før oss. Det ironiske er at det samme levesettet er i ferd med å utrydde nesten alle menneskets artsfrender. Hva skjer med menneskene da?

Dagens masseutryddelse

Kolberts bok er som en thriller. Spennend, medrivende, lettlest og tidvis fornøyelig. Med tanke på alvoret i materialet, er det svært godt gjort. Hvert kapittel er en egen fortelling. På finurlig vis guider hun oss fram til fortidens masseutryddelser og finner parallellene til det som skjer i dag. Det er rystende lesning. Kredd til nyopprettede Mime forlag , som har fått oversatt og utgitt boken på norsk.

Finnes det da håp? Kan utviklingen snus? Kolbert gir ikke noe svar i sin bok. Men håpet ligger paradoksalt nok i den samme kreativiteten, den samme evnen til å samarbeide og den samme galskapen som har brakt oss til kanten av stupet. Evnen til å føle empati og jobbe for kollektive løsninger, er unikt for menneskene. Den har skapt jordbruket, økonomien og samfunnet vi lever i. Kan de samme egenskapene nå brukes til å redde det vi har igjen av liv på jorden? Jeg tror det.

Finnes det da håp?

Det er mindre enn 30 år siden vitenskapen fult ut forsto årsaken til at dinosaurene forsvant. Enda kortere tid er det siden vi beskrev og forsto de andre masseutryddelsene. Kunnskapen det gir oss, setter dagens artsutryddelse i et helt nytt perspektiv. Geologene snakker om menneskenes tid som en egen geologisk epoke. Samtidig er masseutryddelsen som klimaendringene, et kollektivt problem. Det er et problem som må løses i fellesskap. Da må det også forstås i fellesskap. Elizabeth Kolberts bok er et viktig bidrag i så måte. Men skal vi hindre den sjette masseutryddelsen, redde livet på jorden og i siste instans vår egen sivilisasjon, må det handels raskt. Jeg har ingen illusjoner om at Paris-avtalen, som legger fundamentet for internasjonalt klimasamarbeid i tiår framover, har avgjørende betydning i så måte bilder til salgs klaring ekte Giancarlo Paoli Sandalia offisiell side billige priser autentisk online shopping cmiz2C6h
. Men den er symbolsk viktig, fordi den peker i en kollektiv retning. Nesten 200 land er nå enige om å avslutte den fossile tidsalder. Mennesker over hele verden har krevd handling av sine ledere. At lederne svarer kollektivt, bør inspirere sivilsamfunnet til å kreve mer.

­
enzo-poli.no
Italienske sko og tilbehør av høy kvalitet
You are here:
“En skinnsko uten skopleie, er som tørr hud uten lotion”

Mange liker å bruke skoene sine til “de har gjort nytten sin”, er du derimot som oss og liker å få skoene til å vare lenge, bør du absolutt lese videre.

Alle skoene våre er i naturmaterialer og må derfor tas vare på og konserveres om du ønsker å forlenge levetiden. Her er vår skopleie guide til lykkelige sko:

Alle skoene våre er i naturmaterialer og må derfor tas vare på og konserveres om du ønsker å forlenge levetiden. Her er vår skopleie guide til lykkelige sko:

Glatt skinn er skinntypen som er lettest å ta vare på. Skoene er som oftest behandlet med noe pleie fra fabrikken, men for å være på den sikre siden er det lurt å sprayimpregnere dem før bruk. På denne måten er du sikret dersom det skulle komme en regnskur. Det er også lettere å fjerne flekker fra dem, om du eller noen andre skulle være uheldig å søle på dem.

Skinnbalsam

Skinnsko må konserveres for å unngå at skinnet blir tørt. For å gi skinnet fukt kan du bruke Effekt lærbalsam eller en annen type skinnbalsam. Pass på å behandle skoene med skinnbalsam før en eventuell runde med impregnering. Effekt lærbalsam er noe impregnerende, så man måikke kombinere den med impregnering, med mindre det er veldig vått ute. Merk: er det veldig vått ute, bør man ikke gå ut med skinnsko.

Påfør et tynt lag med skinnbalsam og jobb balsamen inn i skinnet med enten en myk klut eller svamp. Ønsker du en “shiny look” på skinnet kan du pusse dem med en myk klut eller en av våre skoposer etter at du har påført skinnbalsam.

Man ser ofte når skoene trenger en ny runde skinnbalsam. Pass på å ikke bruke for mye skinnbalsam, eller sette inn skoene med skinnbalsam for ofte. Bruker man for mye, kan skinnet miste fasongen og lettere få skader. Alt med måte!

Skokrem

Sorte sko holder best på fargen og kan gjerne friskes opp med skinnbalsam. Andre farger er gjerne ikke like mettet og trenger skokrem etter en stund. Bruk skobørste eller en svamp når du påfører skokrem og jobb fargen inn i skinnet. Påfør gjerne impregnering når skoene har tørket.

Sprayimpregnering

Når man sprayimpregnerer sko, holder man skoen på en armlengdes avstand , pass på at du får med sålekanter og hælen på skoen. Sprayer man for nære, kan man skade skinnet. Sko kan impregneres et par ganger i måneden om du bruker dem ofte.

Pass på at du aldri sprayer våte eller skitne sko. Er skoene våte, lar du dem lufttørke før du behandler dem med skopleie. Er de skitne tar du en mikrofiberklut eller en lett fuktig klut/svamp, fjerner skitten og lar skoene lufttørke før du behandler dem med skopleie.

Skopleieprodukter vi anbefaler:

Sprayimpregnering beskytter skinn mot fuktskader og gjør at flekker og søl blir lettere å fjerne.

Effekt lærbalsam gir skinnet fukt, frisker opp skinnet og virker noe impregnerende.

Suede Renovator frisker opp semsket skinn som har mistet piffen. Husk gummibørste !

Skokrem frisker opp fargen på glatt skinn.Kjøper du skokrem på tube, varer skokremen lenger.

Semsket skinn er innsiden av skinnet mens Nubuck er pusset glatt skinn. Begge skinntypene har en myk, hårete overflate. Nubuck kan settes inn med skinnbalsam og fett, men dette vil endre utseende på skinnet. Semsket skinn må aldri settes inn med skinnbalsam og fett.

Fukt trenger mye lettere inn i semsket skinn og de trenger derfor mer impregnering enn nubuck og glatt skinn. Har du impregnert skoene nok vil vann legge seg som dråper på skoen og renne av, dette må repeteres regelmessig. Pass på å holde skoen på en armlengdes avstand når du påfører impregnering, sprayer man for nære kan man skade skinnet .

Friske opp fargen

Skinnsko generelt bør aldri utsettes for mye sollys, da de blir solbleket, dette gjelder spesielt semskede sko. Semskede sko kan miste noe av fargen ved bruk og for å friske opp fargen kan man bruke “renovator” .

Blank renovator henter opp noe av fargen som ligger i skinnet, mens renovator med farge, farger hårene som har mistet fargen. Det er viktig at man grerover skinnet med en gummibørste etter at man har satt inn skoene med renovator. Merk, gummibørster har ofte en ståldel, denne delen ødelegger og lager riper i skinnet , så vi anbefaler at du kun bruker den myke gummidelen.

Fjerne skitt og flekker

Har du husket å impregnere skoene dine, blir skitt og flekker lettere åfjerne. For å fjerne skitt og flekker fra semsket skinn og nubuck, kan man bruke fabric suede cleaner, eller suede Nubuck shampoo . Disse påføres på samme måte som renovator. La skoene tørke helt etter påføring og gre over skoene med gummibørste.

Mange skyr semsket skinn fordi “det tåler så lite”. Semsket skinn er lett å imitere, men semsket skinn av høy kvalitet derimot tåler mye , de krever bare litt mer vedlikehold for å holde seg fine.

Såler krever ikke vedlikehold med mindre de er laget av noe eller 100% lær. En tingman må vite om de fleste såler, er at skoene gjerne er festet til sålene med spiker og lim. Utsettes skoene for store temperaturforskjeller kan limet løsne .

Sett aldri sko direkte på varmekabler, er det kaldt om vinteren kan skoene utsettes for temperaturforskjeller på 40-50 grader noe som gjør at limet kan løsne. I tillegg tørker varmekabler ut skinnet og kan forårsake sprekker.

Skoene våre er produsert i Italia og ofte kommer noen av høst- og vinterskoene med noe lær på sålene. Lær tåler ikke vann og må impregneres. For å impregnere læret som er på noen såler og heler, kan man bruke Nasse schutz som impregnerer lær. Man kan også bruke vanlig impregneringspray, men det er ikke like effektivt.

Heler

Flikkene på skoen slites raskt og må byttes før de begynner å gnage på læret eller skinnet på hælen. Dette gjøres hos skomaker, gjerne et par ganger i året om man bruker skoene ofte. Pass på å behandle heler av skinn og lær med skinnbalsam og impregneringsspray .

Sko som kipper

Om skoene kipper, kan man kjøpe halvsåler som skyver foten helt bak i hælen. Man kan også bruke kippekappe, men har du satt en kippekappe i skoen, skal det godt gjøres å fjerne den igjen. Bruker man heler eller går barbent, hovner ofte føttene og da er det mer beleilig å kunne ta ut halvsålene, enn å ha kippekapper som sitter fast.

Bytte underlag

Både sko og føtter har godt av bytte underlag, det anbefales dermed ikke at man bruker samme sko hver dag. Bytter manpå skoene man bruker,får skosålene tørket mellom bruk og føtter og gange slipper å formes av skoen. For myke sko kan gi like store belastningsplager som for harde sko.

Lurer du på hvilke helhøyder som er best? Ta en titt på Outlet store Steder 2014 kul Individuell Chinese kjøpe online nye geniue forhandler TJEoAB
.

Skinn med tekstur

Skal du gi fukt til glatt skinn med preg eller tekstur, er det viktig å bruke en skinnbalsam som ikke er så fet. Leather Creme er en mild skinnbalsam som kan brukes på alt fra skinnsko til skinnjakker. Påfør et tynt lag og jobb det ordentlig inn i skinnet, så det ikke legger seg overflødig skinnbalsam i linjene på skinnet som kan smitte av på andre ting.

Sko som gnager

Har man sko som gnager, kan man forsøke å gå de til med en våt strømpe. Man kan også blokkere ut skinnet hos skomaker. Gnager skoen på hælen kan man prøve å legge en såle i hælen, for å justere skjæringspunktet.

Har du andre spørsmål når det gjelder sko og skopleie? Ta kontakt med en av våre butikker .

Del innlegg
Pantanetti Booty utløp nyte shop tilbud kjøpe nyeste billige siste samlingene qqdewtfMR
Høstsko 2016
Gran Sasso Cardigan begrenset ny besøk X5CnoYt4c

Legg igjen en kommentar

Søk
Blogg kategorier
Vi er på Facebook!
@enzopolinorway
Følg oss på Instagram
Kontakt

Tlf: rimelig online Santoni Mocasín god selger utløp ebay billig nyeste rabatt populær MCKwzfHE

Produktkategori

Contact Info

Copyright © Shenzhen Sendi Bioteknologi Co, Ltd Alle rettigheter reservert.